Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олександр Георгійович Гога

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олександр Георгійович Гога

02.04.1986 – 06.06.2023

Позивний, псевдонім: Дон Карлеон
Звання, посада: Солдат, гранатометник 1-го механізованого відділення 1-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 2 квітня 1986 року у місті Бауска (Латвія). У 1993 році він із батьками переїхав до міста Ужгорода на Закарпатті, де і прожив 30 років. Навчався в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8. Після закінчення школи вступив до Професійно-технічного училища № 5, у якому здобув професію автослюсаря. У місті його знали, як чудового спеціаліста.

20 січня 2023 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Служив солдатом-гранатометником 1-го механізованого відділення 1-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького під позивним «Дон Карлеон».

6 червня 2023 року захищаючи Батьківщину, віддав життя, щоб його родина жила в мирі, злагоді, а Україна була вільною й незалежною.

12 червня 2023 року відбулося чин прощання та військового почту на площі Народній міста Ужгорода. Похований з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Залишилася мати, дружина, троє дітей.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олександром Гогою [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iahmw. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню путь загиблого за Україну захисника Олександра Гогу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iahlx. – Назва з екрана.

Дон Карлеоне з-під Бахмута [Електронний ресурс] : [ужгородець О. Гога]. – Режим доступу : http://surl.li/htgce. – Назва з екрана.

Завтра в Ужгороді проведуть в останню путь полеглого Героя Олександра Гогу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iaihu. – Назва з екрана.

Закарпатці віддадуть останню шану двом загиблим Героям [Електронний ресурс] : [захисники: М. Цубера та О. Гога]. – Режим доступу : http://surl.li/iailp. – Назва з екрана.

На Закарпатті попрощаються із загиблим на війні Олександром Гогою [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iaijs. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На Закарпатті попрощаються із загиблим на війні Олександром Гогою [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : http://surl.li/iaikz. – Назва з екрана.

Ужгород проведе в останню путь полеглого за Україну Олександра Гогу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iafzt. – Назва з екрана.

Ужгородці провели в останню путь загиблого захисника Олександра Гогу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iahnj. – Назва з екрана.

14 червня в Ужгороді проведуть в останню путь загиблого  захисника Олександра Гогу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iaiji. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день