Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Богдан Володимирович Герінго

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Богдан Володимирович Герінго

06.11.1984 – 17.06.2023

Звання, посада: Старший солдат механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 6 листопада 1984 року в селищі міського типу Тересва на Тячівщині, у багатодітній сім’ї. Навчався у Тересвянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Після закінчення школи вступив до професійно-технічного училища, після закінчення якого отримав спеціальність столяра. Служив у лавах української армії, працював на приватному підприємстві селища Тересва.

З 20 квітня 2022 року призваний на військову службу до лав Збройних сил України. Служив старшим солдатом механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ України.

Відважно виконував свій військовий обов’язок та мужньо відстоював територіальну цілісність нашої країни, оберігав своїх рідних від нападу російських загарбників.

17 червня 2023 року після важких отриманих поранень на фронті, помер у лікарні міста Запоріжжя.

21 червня 2023 року Герой востаннє повернувся додому, до рідного батьківського будинку в селище Тересва на Тячівщині. Наступного дня відбулася церемонія прощання та військового почту із загиблим захисником України. Похований на місцевому кладовищі з усіма військовими почестями.

Залишилися дружина, брати та сестра.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

29 серпня – День памʼяті захисників України [Електронний ресурс] : [під час вшанув. пам’яті в Тересвян. ліцеї відкрито мурал пам’яті загиблих Героїв ; в т. ч. портр. Б. В. Герінго]. – Режим доступу : http://surl.li/mxytq. – Назва з екрана. 

Закарпаття втратило ще одного Героя: На війні загинув Богдан Герінго [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iijwm. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило ще одного захисника: на передовій загинув тячівець Богдан Герінго [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iijwb. – Назва з екрана.

На війні загинув Богдан Герінго з Тересви  [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iijwz. – Назва з екрана.

На Тячівщині прощатимуться з полеглим у війні захисником Богданом Герінго [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/iiiia. – Назва з екрана.

Прощання із загиблим Героєм Богданом Герінго [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mxyvp. – Назва з екрана.

Сумна, жахлива звістка надійшла у Тересвянську громаду [Електронний ресурс] : [на війні загинув воїн Б. В. Герінго]. – Режим доступу : http://surl.li/mxyud. – Назва з екрана.

Черевко, Тетяна. На війні загинув закарпатець Богдан Герінго [Електронний ресурс] / Т. Черевко. – Режим доступу : http://surl.li/iijxm. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день