Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Артем Васильович Шорін

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Артем Васильович Шорін

30.10.1982 – 05.05.2022

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Сержант, гранатометник 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

У 2015 році ШОРІН Артем Васильович отримав першу свою наогороду, нагрудний знак «За Україну і волю», а також відзнаку «За бої в Дебальцево».

Указом Президента України № 805/2022 від 28 листопада 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», ШОРІН Артем Васильович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 


Біографія:

Народився Шорін Артем 30 жовтня 1982 року в місті Львів. Потім сім’я переїхала до міста Мукачева на Закарпатті. Навчався в Мукачівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 9 (нині гімназія), продовжив навчання в Професійному вищому училищі на кухаря. Працював на заводі «Точприлад», далі охоронцем на різних підприємствах. Дуже хотів бути військовим, тому у 2014 році коли почалася війна на Сході України, добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Спочатку проходив службу у 128-й окремій гірсько-штурмовій закарпатській бригаді, а з 2019 у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс».
Загинув Шорін Артем в бою з окупантами 5 березня 2022 року під Харковом біля населеного пункту Бородянка.
14 травня 2022 року відбулася церемонія прощання та військового почту за полеглим Героєм. Похований Шорін Артем з всіма військовими почестями на Алеї Слави міста Мукачево.

 

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 805/2022 від 28.11.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата А. В. Шоріна (посмертно)]. – Режим доступу : http://surl.li/lsmje. – Назва з екрана.

У Мукачеві прощались із загиблим у боях з окупантом Артемом Шоріним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PAshKP. – Назва з екрана.

Присвячуємо пам’яті полеглого Героя Артема Шоріна [Електронний ресурс] : [відео] / Мукачівська міська рада ; YouTube. – Режим доступу : http://surl.li/thahe. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-05-17

Запрошуємо всіх охочих на відкриття виставки.
Захід присвячений підсумкам роботи групи "Вишивка стрічками" та хору "Калина" Ужгородського університету третього віку ГО "Справа Кольпінга в Україні"

2024-05-17

Шановні користувачі, пропонуємо  вашій увазі нові надходження до Відділу краєзнавства.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день