Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Мирослав Олександрович Тішков

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Мирослав Олександрович Тішков

24.05.1980 – 20.06.2023

Звання, посада: Старший солдат, інспектор прикордонної служби 2 категорії Державної прикордонної служби України
Нагороди:

Указом Президента України №448/2023 26 липня 2023 року, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові», Тішков Мирослав Олександрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Тішков Мирослав народився 24 травня 1980 року в селі Сімер на Перечинщині. Навчався у Сімерській загальноосвітній школі з 1986 по 1995 рік. Після закінчення школи всупив до фізико-математичного ліцею та продовжив навчання в Ужгородському національному університеті на інженерно-технічному факультеті. Трудову діяльність розпочав у Перечинському лісохімкомбінаті та інших підприємствах. Тривалий час працював був  у Житомирській області, також за кордоном.
З початком повномасштабного вторгнення Тішков Мирослав був призваний за мобілізацією та у складі 7 прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України боронив Батьківщину від російських окупантів.
Тішков Мирослав загинув 20 червня 2023 року під час штурмових дії та артилерійського обстрілу позицій підрозділів Сил Оборони України в районі населеного пункту Серебрянка Донецької області.
24 червня 2023 року відбулася церемонія прощання із Захисником України Мирославом Тішковим. Похований Воїн з усіма військовими почестями на сільському кладовищі в селі Сімер.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Віддали життя за Україну ще троє закарпатців [Електронний ресурс] : [М. Гаврілов, М. Тішков та В. Комарницький]. – Режим доступу : http://surl.li/mxzle. – Назва з екрана.

У війні за Україну на Донеччині загинув воїн з Перечинської громади Мирослав Тішков [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ijhar. – Назва з екрана.

Русин, М. На Закарпатті попрощалися із полеглим на війні прикордонником Мирославом Тішковим / М. Русин [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/tjpcm. – Назва з екрана.

На Закарпатті рідним загиблих Героїв вручили державні нагороди [Електронний ресурс] : [посмертно нагороджено прикордонника М. Тішкова]. – Режим доступу : http://surl.li/tjpvj. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-05-17

Запрошуємо всіх охочих на відкриття виставки.
Захід присвячений підсумкам роботи групи "Вишивка стрічками" та хору "Калина" Ужгородського університету третього віку ГО "Справа Кольпінга в Україні"

2024-05-17

Шановні користувачі, пропонуємо  вашій увазі нові надходження до Відділу краєзнавства.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день