Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Михайло Михайлович Годван

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Михайло Михайлович Годван

24.01.1991 – 03.03.2022

Позивний, псевдонім: Мішаня
Звання, посада: Старший солдат 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 131/2022 від 13 березня 2022 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 24 січня 1991 року в місті Рахові на Гуцульщині.

З початком війни весною 2014 року прийшов добровольцем до військового комісаріату. Бойове хрещення хлопець проходив у Маріупольському секторі. Звільнившись у запас навесні 2015 року, зрозумів, що переходити на цивільну роботу, поки на Сході проливається кров, а землю розорють ворожі вибухи, ще рано. Тому звернувся до районного військкомату із заявою зарахувати в 4-ту хвилю мобілізації. Так Михайло почав опановувати нову для себе спеціальність механіка-радіотелефоніста.

У 2014 та 2015 роки разом з 128-мою окремою гірсько-штурмовою бригадою брав участь у бойових діях на сході України, потім демобілізувався. Однак через рік, після  звільнення у 2016 році вирішив укласти контракт зі Збройними силами України, служив своїй Батьківщині. Та за цей час неодноразово приймав участь у бойових діях у складі 128-ої бригади, адже керуючись переконанням, що на цивільне життя переходити ще не на часі.

Загинув 3 березня 2022 року, саме тоді коли 128 бригада прийняла на себе удар наступальних дій ворога. Він дав можливість побратимам відступити, а сам героїчно прикривав їх відступ та мужньо загинув у бою.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 131/2022 від 13.03.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата М. Годвана (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Xo8FNf. – Назва з екрана.

Годван Михайло Михайлович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3DTezzf. – Назва з екрана.

***

Герої не вмирають! [Електронний ресурс] : [сповіщ. про загибель рахівчанина М. Годвана]. – Режим доступу : https://bit.ly/3DVsuEP. – Назва з екрана.

На війні загинув рахівчанин – Годван Михайло Михайлович [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lrs3M3. – Назва з екрана.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) передано батьку Героя Михайла Годвана з Рахова [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YkAfMK. – Назва з екрана.

«Ще не час змінювати роботу»: контрактник Михайло Годван про свою службу в армії [Електронний ресурс] : [розповідь військового з м. Рахова]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RLtUHK. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день