Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Ярославович Бодячук

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Ярославович Бодячук

03.10.1997 – 20.03.2022

Позивний, псевдонім: Фалькор
Звання, посада: Старший солдат окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.
Нагороди:

Указом Президента України № 202/2022 від 2 квітня 2022 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 3 жовтня 1997 року у місті Мукачево на Закарпатті. Навчався у місцевій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 ім. Т. Г. Шевченка. Потім здобув фах столяра-будівельника у Професійно-технічному училищі. У 18 років обрав шлях військового, служив по контракту. З 2015 року боровся з ворогом у найгарячіших точках на Сході країни, воював на Донбасі. Брав участь в АТО/ООС. Був неодноразово відзначений командуванням нагородами і грамотами.

Згодом вступив до складу легендарного окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України, захисник «Азовсталі», позивний Фалькор, з перших днів вторгнення і до останнього подиху захищав Маріуполь від російських окупантів.

Загинув 20 березня 2022 року під час оборони Маріуполя внаслідок вогнепального поранення. Йому було всього 24 роки.

Поховати Героя не змогли, окупанти досі не віддали тіло захисника рідним, які сподіваються його гідно поховати з всіма військовими почестями.

Залишилися батьки, дружина і син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 202/2022 від 02.04.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата В. Бодячука (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/40KRDvZ. – Назва з екрана.

Бодячук Василь Ярославович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3RPzMzY. – Назва з екрана.

Василь Бодячук [Електронний ресурс] : Меморіал пам’яті: жертви війни Росії проти України. – Режим доступу : https://bit.ly/3Yk1zuB. – Назва з екрана.

***

Віддав життя за Україну: Історія захисника «Азовсталі» з Мукачева Василя Бодячука [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3JF8Sam. – Назва з екрана.

Зеленський відзначив українських Захисників і Захисниць державними нагородами України [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата В. Я. Бодячука (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lbSKUX. – Назва з екрана.

У Мукачеві урочисто нагородили бійців АТО державними нагородами [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата В. Я. Бодячука орденом "За мужність" ІІІ ст. (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Y9RfW1. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день