Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Сергій Іванович Бідзіля

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Сергій Іванович Бідзіля

23.11.1977 – 17.03.2022

Звання, посада: Молодший сержант, головний сержант-командир 1 відділення зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 379/2022 від 31 травня 2022 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 23 листопада 1977 року. Військового досвіду не мав, працював на заводах.

У 2015 році пішов служити спочатку у 93-тю окрему механізовану бригаду «Холодний Яр». У 2016 повернувся в рідне Мукачево де продовжив службу в 128-мій окремій гірсько-штурмовій бригаді Збройних сил України, де був призначений головним сержант-командиром 1-го відділення  зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. Брав участь в АТО/ООС.

Загинув 17 березня 2022 року захищаючи Батьківщину та всіх нас від підступного та безжального ворога.

Чин похорону та прощання  з  полеглим Героєм відбувся 22 березня 2022. Поховали воїна на Алеї Слави Центрального кладовища.

Залишилася дружина та двоє синів. Найстарший, 23 річний Андрій, також військовий. Воїн втратив ногу, проходить реабілітацію, після якої збирається повертатися до своїх побратимів знову.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 379/2022 від 31.05.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. мол. сержанта С. Бідзілю (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RLFR08. – Назва з екрана.

***

Герої не вмирають! [Електронний ресурс] : [прощання з мол. сержантом С. Бідзілею]. – Режим доступу : https://bit.ly/3DVNwTY. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. 22 березня на Закарпатті прощатимуться з загиблими на війні Шандором Кішем та Сергієм Бідзілею [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/40TsoHU. – Назва з екрана.

Президент відзначив державними нагородами захисників та захисниць України [Електронний ресурс] : [в т. ч. мол. сержанта С. Бідзілю (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jIoGQr. – Назва з екрана.

Сьогодні в Мукачеві прощатимуться з полеглим Героєм Сергієм Бідзілею [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lmmr5Q. – Назва з екрана.

Сьогодні посмертно відзначено закарпатських воїнів, котрі загинули, виконуючи службовий обов’язок у боротьбі з окупантом [Електронний ресурс] : [присвоєн. ордену «За мужність» ІІІ ст. – С. Бідзілі]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VCUcNF. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощалися із полеглим у війні Сергієм Бідзілею [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3v5Sk4z. – Назва з екрана.

У Мукачеві проведуть в останню путь загиблого бійця 128-ї бригади, сержанта-командира Сергія Бідзілю [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RKcUl6. – Назва з екрана.

У Мукачеві сьогодні прощатимуться з полеглим Героєм [Електронний ресурс] : [з мол. сержантом С. Бідзілею]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jNAdhC. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день