Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Сергій Степанович Вербицький

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Сергій Степанович Вербицький

23.09.1977 – 06.01.2015

Звання, посада: Прапорщик, головний сержант роти 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України.
Нагороди:

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 травня 2015 року нагороджений званням «Почесний громадянин міста Мукачева» (посмертно).


Біографія:

Народився 23 вересня 1977 року в місті Мукачево. Після школи, навчався в Свалявському професійно-технічному коледжі, в якому здобув спеціальність технік-електрик. Навчався у Бердичівській школі прапорщиків, де прискіпливо вивчав військову справу, а потім щедро ділився своїми знаннями з підлеглими.

У 1996 році Сергія призвали для проходження строкової військової служби, а в грудні 1997 році він став військовослужбовцем за контрактом. Пізніше звільнився та працював в приватних підприємствах.

Мобілізований в серпні 2014 року служив головним сержантом роти у 128 окремій гірсько-піхотній бригаді, захищаючи незалежність, суверенітет та  територіальну цілісність України. Разом з іншими військовими Туркестансько-Закарпатської бригади він здійснив багатокілометровий марш і прибув в зону антитерористичної операції на Донбас.

31 грудня 2014 року з району Дебальцеве Донецька область, військового з множинними вогнепальними пораненнями голови було доставлено до Харківського шпиталю та одразу переведено в палату інтенсивної терапії. Кілька днів лікарі боролися за його життя, але 6 січня 2015 року його серце зупинилось.

Поховали Сергія 13 січня 2015 року на Центральному кладовищі міста Мукачево.

Залишилися дружина та двоє синів.

Вшанування пам'яті:

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 5, ряд 5, місце 15.

Джерельні приписи:

Вербицький Сергій Степанович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті. – Режим доступу : https://bit.ly/3XtjBcJ. – Назва з екрана.

Вербицький Сергій Степанович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3azOAkN. – Назва з екрана.

Вербицький Сергій Степанович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/40UPnSI. – Назва з екрана.

Вербицький Сергій Степанович [Електронний ресурс] : Небесна гвардія. – Режим доступу : https://bit.ly/3PyE0t5. – Назва з екрана.

Вербицький Сергій Степанович : [прапорщик, військослужбовець в зоні АТО] // Пагиря, Василь. Світочі Мукачева / Василь Пагиря. – Ужгород : Патент, 2015. – С. 119 : портр.

***

Волошин, Олександр. Вербицький Сергій Степанович : [загиблі в АТО] / О. Волошин // Пам’ять про подвиг. – Ужгород : РІК-У, 2018. – С. 86-88 : фот.

12 загиблих в АТО закарпатців стали почесними громадянами Мукачева [Електронний ресурс] : [в т. ч. С. С. Вербицький (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xlNIrV. – Назва з екрана.

Мукачівці прощалися з бійцем АТО Сергієм Вербицьким [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3AFRHCG. – Назва з екрана.

13 січня Закарпаття проводжатиме в останню путь загиблого на східному фронті прапорщика Сергія Вербицького [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jXwi1O. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощалися з Сергієм Вербицьким  [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3osru39. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день