Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Володимир Володимирович Бричак

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Володимир Володимирович Бричак

13.02.1977 – 04.07.2017

Звання, посада: Солдат, стрілець-помічник гранатометника 2-го гірсько-піхотного відділення 3-го взводу гірсько-піхотної роти 15 окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади
Нагороди:

Указом Президента України № 318/2017 від 11 жовтня 2017 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 13 лютого 1977 року в закарпатському місті Берегове на Закарпатті. Батько був ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС під час несення  військової служби. Володимир закінчив берегівську середню школу № 2. Працював на різних роботах у рідному місті, опанував чоботарство, тривалий час працював паркувальником.

Під час російської збройної агресії проти України добровольцем прийшов до військкомату, але його не хотіли брати, у 6-му класі травмував око та мав інвалідність. Зрештою домігся призову та у лютому 2016 року підписав контракт і після навчання вирушив на фронт.

Солдат, стрілець-помічник гранатометника 2-го гірсько-піхотного відділення 3-го взводу гірсько-піхотної роти 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України. Виконував завдання на території проведення антитерористичної операції, був поранений в руку, після лікування повернувся на передову.

Близько опівночі у ніч 3 липня 2017 року поблизу міста Торецьк Донецької області, був важко поранений пострілом ворожого снайпера. Куля увійшла над пластиною бронежилета і зачепила серце. Володимир ще півгодини боровся за життя, але реанімаційні заходи не дали результату. Помер вночі 4 липня у Торецькій центральній районній лікарні.

6 липня 2017 року відбулося прощання з загиблим воїном у рідному місті Берегово на Закарпатті.Похований з всіма військовими почестями на міському кладовищі.

Залишилась мати, сестра та син.

Вшанування пам'яті:

Портрет Володимира Бричака, разом з портретами інших полеглих на війні земляків, розміщений на Стіні Героїв у центрі міста Берегове.

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 10, ряд 1, місце 11.

Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 318/2017 від 11.10.2017 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. солдату В. В. Бритчаку (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HeHkHy. – Назва з екрана.

Бричак Володимир Володимирович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті. – Режим доступу : https://bit.ly/3E6MODh. – Назва з екрана.

Бричак Володимир Володимирович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3IlKgCe. – Назва з екрана.

Бричак Володимир Володимирович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3H70dfo. – Назва з екрана.

***

В АТО загинув ще один краянин : пішов із життя у розквіті сил : [загинув 40-річ. берегівчанин В. Бричак] // Новини Закарпаття. – 2017. – 11 лип. – С. 2 : фот.

Вшанування пам’яті Володимира Бричака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PeVgn0. – Назва з екрана.

Герой АТО Бричак Володимир м. Берегово [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3kL0q0g. – Назва з екрана.

Засмаглі руки впевнено тримали автомат: журналістка розповіла про вбитого на Донбасі бійця АТО [Електронний ресурс] : [спогади А. Федченко про зустріч з солдатом В. Бричаком]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HKC681. – Назва з екрана.

Манді, Вікторія. Бричак Володимир Володимирович : [загиблі в АТО] / В. Манді // Пам’ять про подвиг. – Ужгород : РІК-У, 2018. – С. 169-170 : фот.

Мужнє обличчя, спокійний голос: журналістка розповіла про зустріч з закарпатцем, який загинув в АТО [Електронний ресурс] : [солдатом В. Бричаком]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Rh2AAt. – Назва з екрана.

Пам’яті українських Героїв, загиблих у липні 2017… [Електронний ресурс] : [в т. ч. про В. В. Бричака]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ZyaRTZ. – Назва з екрана.

Полеглого у війні з російським окупантом Володимира Бричака доправили в рідне Берегово. Місто прощатиметься з Героєм сьогодні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40biMrI. – Назва з екрана.

Стіну Героїв в центрі Берегова оновили до Дня Незалежності [Електронний ресурс] : [в т. ч. фот. солдата В. Бричака]. – Режим доступу : https://bit.ly/405DZDd. – Назва з екрана.

У Берегові відкрили меморіальну дошку полеглому в російсько-українській війні Володимиру Бричаку [Електронний ресурс] : [на фасаді ЗОШ I-III ст. № 5]. – Режим доступу : https://bit.ly/3kLspx0. – Назва з екрана.

У Берегові відкриють меморіальну дошку полеглому у війні з Росією Володимиру Бричаку [Електронний ресурс] : [на будівлі ЗОШ I-III ст. № 5]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XNfrxd. – Назва з екрана.

У Берегові оголосили триденну жалобу за загиблим в АТО військовим [Електронний ресурс] : [за солдатом В. Бричаком]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PpKFq9. – Назва з екрана.

У Берегові попрощалися з полеглим у російсько-українській війні Володимиром Бричаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3yQmQlm. – Назва з екрана.

У російсько-українськиій війні на Донбасі загинув воїн із Берегова Володимир Бричак [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3NSHjdJ. – Назва з екрана.

Чергова втрата: В АТО від кулі снайпера загинув берегівчанин Володимир Бричак [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Pi4FKV. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день