Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олексія Миколайовича Візенко

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олексія Миколайовича Візенко

22.04.1974 – 03.01.2023

Звання, посада: Старший лейтенант, заступник начальника першої прикордонної застави з персоналу прикордонної комендатури швидкого реагування № 1 1-го прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 22 квітня 1974 року у місті Нікополі Дніпропетровської області. Закінчив Таврійську державну агротехнічну академію, здобув вищу освіту інженера-механіка. Під час навчання у цьому виші також навчався на військовій кафедрі за напрямом «командир інженерно-саперного взводу інженерно-саперних військ».

Служив старшим лейтенантом, заступником начальника першої прикордонної застави з персоналу прикордонної комендатури швидкого реагування № 1 1-го Прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9937).

03 січня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України в районі населеного пункту Соледар Донецької області зі ствольної артилерії та мінометів, внаслідок чого старший лейтенант отримав травми та поранення несумісні з життям.

14 січня 2023 року відбувся чин прощання та військового почту із загиблим Героєм в місті Ужгороді на Закарпатті. Похований з всіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище "Калварія").

Залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді відбудеться прощання із загиблим прикордонником Олексієм Візенком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RW8W9k. – Назва з екрана.

В Ужгороді віддали шану та попрощалися зі старшим лейтенантом Олексієм Візенком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40MjWKi. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із загиблим захисником Олексієм Візенком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YwdR35. – Назва з екрана.

В Ужгороді проведуть в останню путь полеглого у війні Героя Олексія Візенка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Zw2AAJ. – Назва з екрана.

Війна забрала життя ужгородця Олексія Візенка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YMukjj. – Назва з екрана.

Житель Ужгорода загинув поблизу Соледара [Електронний ресурс] : [О. Візенко]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HZ09Pk. – Назва з екрана.

На війні загинув ще один Герой із Закарпаття Олексій Візенко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HTFFaC. – Назва з екрана.

На Закарпатті поховали військового, який загинув у бою біля міста Соледар [Електронний ресурс] : [О. Візенка]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Ysnxvu. – Назва з екрана.

Сумна звістка з фронту: поблизу Соледара загинув Герой із Закарпаття [Електронний ресурс] : [О. Візенко]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xkkpWv. – Назва з екрана.

У боях за Україну загинув ужгородець Олексій Візенко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XqMsi9. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день