Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Богдан Петрович Білик

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Богдан Петрович Білик

20.02.1984 – 29.03.2023

Звання, посада: Сержант, інспектор прикордонної служби 2 категорії – водій відділення інспекторів прикордонної служби 3-ї прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування № 1 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився в 20 лютого 1984 року місті Ужгороді на Закарпатті. Закінчивши в 2001 році ЗОШ № 19, вступив до Ужгородського національного університету, котрий закінчив у 2006 році. З травня 2004 року по грудень 2005 року проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України. З липня 2015 року по листопад 2016 року призваний по частковій мобілізації на військову службу в Збройні Сили України. В цей період з вересня 2015 року по жовтень 2016 року брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті Незалежності, Суверенітету та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської областях. В травні 2016 року присвоєно позачергове військове звання – молодший сержант.

24 лютого 2022 року дізнавшись про початок повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта, без вагань пішов і в перші дні мобілізувався на захист всіх нас, поповнивши ряди військовослужбовців у Чопському прикордонному загоні, а згодом і ряди 3 Прикордонного загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса, де і було йому присвоєного чергове військове звання – сержант. Ніс службу завзято, вірно, відважно. Будучи патріотом своєї країни завжди був готовий йти на захист своєї сім’ї та Батьківщини. Під час несення служби, на нульових позиціях, зустрів найкращих та відданих побратимів, яких цінував і гордився ними. По життю йшов впевнено, мудро, був дуже терпеливий чуйний, турботливий, веселий, завжди був готовий протягнути руку допомоги.

29 березня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України в районі населеного пункту Бахмут Донецької області зі ствольної артилерії та мінометів, внаслідок чого від отриманих травм та поранень несумісних із життям – загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

3 квітня 2023 року траурний кортеж з тілом Героя України, сержантом попрощався з рідним містом Ужгородом. На площі Народній відбувся чин похорону, церемонія прощання та військового почту за загиблим воїном. Поховали з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище «Калварія»).

Залишились батьки, дружина та донечка.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді 3 квітня попрощаються із загиблим Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ZBsKkp. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з Героєм Богданом Білаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Mb9Qhi. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з полеглим під Бахмутом Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Kbr1N9. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з полеглим прикордонником Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/436ddw4. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із загиблим на війні прикордонником Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/43888DA. – Назва з екрана.

Завтра в Ужгороді попрощаються із полеглим Героєм Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3KvS3zY. – Назва з екрана.

На війні загинув захисник із Ужгорода Богдан Білик [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40CaZ5O. – Назва з екрана.

Попп, Ганна. В Ужгороді попрощалися із полеглим на війні Богданом Біликом [Електронний ресурс] / Г. Попп. – Режим доступу : https://bit.ly/3nLBqYt. – Назва з екрана.

Сьогодні в Ужгороді в останню путь провели полеглого у бою прикордонника [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3nLBVBP. – Назва з екрана.

У понеділок в Ужгороді попрощаються із полеглим Героєм Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3m694aI. – Назва з екрана.

Ужгород попрощався із захисником України сержантом Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ZDqPfd. – Назва з екрана.

Ужгород прощався з полеглим на війні сержантом Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Gh0oVI. – Назва з екрана.

Ужгород прощатиметься з Героєм Богданом Біликом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40CMDsx. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день