Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2024-05-14
Продовжуємо  вас знайомити з новими надходженнями у відділ художньої літератури, які отримано  завдяки французькому інституту в Україні, та  з виданнями, отриманими в рамках проекту  «Польська полиця в Україні», організованого Інститутом Книги та фінансованого з коштів Міністерства Культури та Національної Спадщини республіки Польща у співпраці з Українським інститутом книги.
821.133.1
Б 24
Барбері, Мюріель. Елегантна їжачиха : роман / М. Барбері ; пер. з фр. Є. Кононенко. – Вид. 2-ге. – К. : Нора-Друк, 2020. – 360 с.
 
Дія роману відбувається у багатих кварталах сучасного Парижу. У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів. Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з'явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті?
821.133.1
Б 37
Беґбедер, Фредерик. Бесіди нащадка епохи / Ф. Беґбедер ; пер. з фр. Л.  Кононович. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 352 с.
 
Фредерик Беґбедер – французький прозаїк, публіцист, літературний критик, редактор, сценарист, актор та режисер. Вважається одним з найцікавіших сучасних письменників Франції.
«Бесіди нащадка епохи» – певною мірою підсумкова книжка для Беґбедера. Зібрані за останні п’ятнадцять років інтерв’ю з такими видатними особистостями, як Умберто Еко, Бернар Франк, Мішель Уельбек, Бернар-Анрі Леві, стають справжнім дзеркалом нашої доби. 
821.162.1
К 20
Капусцінський, Ришард. Імператор : [про революцію в Ефіопії] ; Шахіншах : [про революцію в Ірані] / Р. Капусцінський ; пер. О. Герасим ; за ред. О. Бойченко. – Чернівці : Книги - ХХІ, 2023. – 296 с.
 
«Імператор репортажу», «журналіст століття», найвидаваніший у світі польський автор, лавреат численних міжнародних премій Ришард Капусцінський (1932–2007) бачив, за власними словами, 27 революцій у країнах Третього Світу. Дві з них – етіопська та іранська – знайшли відображення в «Імператорі» та «Шахіншаху». Написані зовсім по-різному з погляду літературної форми, твори ці на рівні змісту демонструють певні спільні риси. Нахабні зловживання з боку влади, наростання народного гніву, бунт, самоорганізація і взаємодопомога громадян, повалення режиму, а потім – безпорадність нової влади, хаос та інші невеселі і, на жаль, надто добре знані українському читачеві речі.
821.133.1
П 27
Перс, Сен-Жон. Поетичні твори / С. -Ж. Перс ; пер. з фр., передм., упоряд. М. Москаленко. – К. : Юніверс, 2000. – 480 с. 
 
Книжка містить повний переклад усіх поетичних творів видатного французького поета Сен-Жон Перса (1887—1975), лауреата Нобелівської премії 1960 р. Крім того, друкуються його стокгольмська та флорентійська промови, а також висловлювання поета про власну творчість.
Повністю поетичні твори Сен-Жон Перса друкуються в Україні вперше.
821.133.1
Б 62
Біне, Лоран. HHhH: Голову Гіммлера звуть Гайдріх : роман / Л. Біне ; пер. з фр. О. Є. Лесько. – Х. : Vivat, 2018. – 352 с.
 
За часи Третього Рейха існувала жартівлива приказка – «Голову Гіммлера звуть Гайдріх», або скорочено «HHhH». Райнгард Гайдріх був одним з найстрашніших німців серед наближених до Гітлера. Про нього ходило багато страшних чуток, та правда виявлялась страшнішою. Його називали Білявою Бестією за поєднання канонічної арійської вроди та несамовитої й безжальної жорстокості.
Йозеф Габчик та Ян Кубіш – диверсанти. І саме вони мають очолити секретну операцію зі знищення Райнгарда Гайдріха. Для виконання цього завдання, вони прибувають з Лондона до Праги, яка вже почала відчувати на собі холодну сталеву руку найнебезпечнішої людини Третього рейху...
Ніщо не має завадити місії. Гайдріх має померти. 
821.133.1
Л 33
Ле Телльє, Ерве. Аномалія : роман / Ле Телльє Е. ; пер. з фр. І. Рябчий. – К. : Нора-Друк, 2021. – 320 с.
 
Роман «Аномалія» миттю став феноменом світової літератури. Запаморочливий, хитросплетений сюжет поєднує в собі детектив, філософську прозу, наукову фантастику та трилер. Якими б ми стали, якби мали змогу зробити інший вибір? 
Розкрили таємницю, розірвали стосунки, написали цю книжку? Пасажири рейсу 006 авіакомпанії Air France отримали шанс про це дізнатися. Всі вони жили подвійним життям, коли сідали на літак: Блейк, поважний сім’янин і вбивця за контрактом; Слім-бой, нігерійський рок-співак, який приховує, що він гей; Віктор Мізель, визнаний критиками, але нікому не зрозумілий письменник, який раптово опинився на піку слави… Готуючись до посадки, літак потрапляє в зону турбулентності й виринає по інший бік реальності, нібито абсолютно знайомої, та водночас дивної.
У своєму найамбітнішому творі Ерве Ле Телльє поєднав стилі високої й популярної літератури, вишуканої критики і тонкого гумору, спонукаючи читачів замислитись над тим, ким вони є і ким би могли бути.
 

 

 


Новини

2024-05-27

Запрошуємо всіх, хто має бажання опанувати мову жестів на практичне заняття!

2024-05-23

27 травня виповнюється 95 років від дня народження відомого українського письменника Романа Іваничука. З цієї нагоди пропонуємо вам віртуальну виставку "Роман Іваничук - майстер українського роману".

2024-05-20
18 травня 2024 року виповнюється 80 років з моменту насильницької депортації кримських татар. Цього дня Україна і світ вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. 18 травня 1944 року радянська влада почала операцію з депортації понад 200 тисяч кримських татар із Кримського півострова. За оцінками, протягом наступного року понад 30 тисяч із них загинули від голоду, хвороб і виснаження. З 2014-го року країна-терорист - росія незаконно окупувала Крим та продовжує скоювати злочини проти корінного населення Кримського півострова й нині. З цієї нагоди пропонуємо вам віртуальну виставку "Крим - дорога додому".
2024-05-17

Шановні користувачі, пропонуємо  вашій увазі нові надходження до Відділу краєзнавства.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день