Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2022-07-27

811.161.2
К 75
Кочерган, М. П. Вступ до мовознавства [Текст] : підручник / М. П. Кочерган. – К. : Академія, 2002. – 368 с : іл. – (Альма-матер).

У підручнику розглянуто основні питання курсу з урахуванням сучасного стану мовознавчої науки: загальні відомості про мову та мовознавство як науку, природу і сутність мови, її похо-дження, закономірності розвитку й функціонування на різних історичних етапах, походження й розвиток письма, генеалогічну й типологічну класифікації мов, структурні рівні та одиниці мови тощо. Подано необхідну довідкову інформацію: перелік основної та допоміжної літератури, предметний покажчик, а також запитання і завдання для самоперевірки.

821.161.2.09
Ч-59
Чижевський, Д. І. Історія української літератури [Текст] / Д. І. Чижевський. - К. : Академія, 2003. - 568 с. - (Альма-матер).

Це поки що єдине у вітчизняному літературознавстві мас штабне дослідження літературного процесу в Україні, виконане за стильовою методологією, визначальним у якій є погляд на літературу як феномен естетики. Широковідомим серед української громадськості воно стало в останні роки минулого століття, оскільки тривалий час до нього ставилися як до «диверсійного». Пропоноване видання містить «Історію української літератури (від початків до доби реалізму)» та своєрідне продовження її – «Реалізм в українській літературі».

005
Ш 53
Шефер, Б.  Шлях до фінансової свободи [Текст] : ваш перший мільйон за сім років / Б. Шефер ; пер. з нім. А. Коник. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. - 344 с. : іл.

Багатство не падає з неба - звісно, якщо не сподiваєшся попасти під дощ iз виграшних лотерейних білетів. Однак завдяки правильній життєвій та фінансовій позиції та довгостроковому плану всі можуть досягнути фінансової безпеки та набути солідного статку, вiдчутно підвищивши рiвень свого життя. Як звільнитися від стереотипів про гроші та заможність? Як уникнути боргів? Як правильно заощаджувати, не забувши про маленькі життєві радості, і як значно підвищити свій дохід? Бодо Шефер ділиться інсайдерською інформацією та розповідає про ефективні методи поводження з грошима, крок за кроком супроводжуючи читача на шляху до його фінансової свободи. Мрієте стати мільйонером за 7 років? Схоже, це цілком реально, варто лише почати вчитися фінансової грамотності, яка хоч і непроста, але цікава наука.

001
Щ 92
Що далі? [Текст] : все, що наука знає про наше майбутнє / Дж. Аль-Халілі, М. Боден [та ін.] ; за ред. Дж. Аль-Халілі ; пер. з англ. М. Климчук. - К. : Кі Фанд Медіа, 2018. - 248 с.

Щодня науковці роблять неймовірні відкриття та знаходять інноваційні рішення, здатні змінити світ. Джим Аль-Халілі і його команда експертів простою мовою з безліччю прикладів пояснюють найновіші концепції, які визначають наше майбутнє. Наскільки небезпечні клiматичнi зміни? Чи можна «хакнути» власне тіло і стати супергероєм? Які хвороби ми зможемо подолати, а які стануть для нас новими викликами? Чого чекати від генної інженерії? Нарешті, чи можлива телепортація (спойлер: так!) та чи винайдуть колись машину часу? Приготуйтеся до пригод, які відкриють вам багато нового!

37(477)
З-99
Зязюн, І. А. Педагогіка добра: ідеали і реалії  [Текст] : наук.-метод. посіб. / І. А. Зязюн ; Міжрегіон. акад. упр. персоналом. - К. : МАУП, 2000. - 312 с.

Життєвий шлях кожної людини сповнений несподіванок і виняткових виявів суперечностей - рушійних чинників життєвого поступу. На прикладі власного життя автор описує напрочуд інтенсивне формування освітньою системою, зокрема вчителем, творчої людської особистості, внесок власних духовних цінностей якої до історичної скарбниці нації є єдиним критерієм перебування Людини у цьому Божому світі.

316.3
Ґ 54
Ґарсія Канкліні, Н. Уявлена глобалізація [Текст] / Ґарсія Канкліні Н. ; пер. з ісп. О. Ковальова. - Львів : Видавництво Анетти Антоненко ; К. : Ніка-Центр, 2016. - 256 с. : кол.іл.

Книжка всесвітньо відомого аргентинського антрополога, соціолога, культуролога Нестора Гарсії Канклiнi «Уявлена глобалізація - це дослідження масової та міської культури, нових неординарних процесів реальностi, культурних змiн пошуків управління ними. Після двох десятиліть дослiдження глобалiзацiї як невідворотної долі сьогодення автор розглядає втрачені взаємопроникнення і нерівності та нерівномірності процесів глобалізації. Багато уваги приділено проблемам урбаністики, мiському просторові як уособленню глобалізації, а також поняттю пограниччя, його впливу на глобалізований світ. Українською перекладено вперше.

712(477.46)
К 71
Косенко, І. Національний дендрологічний парк "Софіївка" [Текст] = National dendrological park "Sofiyivka" : [фотоальбом] / І. С. Косенко, В. Пилип’юк ; пер. англ. Г. Тарасенко. - К. : Паливода А. В., 2016. - 276 с. : кол.іл.

Садово-паркове мистецтво України має багатовікову історію від присадибних садів і городів Київської Русі, монастирських садів і виноградників ХІ століття до загальних міських садів і численних маєткових парків ХІХ-ХХ століть. Одним з таких парків є Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України, який став вершиною світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII-початку ХІХ століть. На підставі ретельного аналізу літературних джерел з історії заснування, будівництва та утримання «Софіївки» в даній роботі зроблено висновки щодо реституції окремих ділянок парку та повернення йому автентичності в цілому, яка полягає в тому, що «Софіївка» на початку ХІХ століття славилась своїми газонами та квітниками.

 


Новини

2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-04-04

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-04-03
«Доброго здоров’я!» – так часто вітаються українці. А коли прощаються, кажуть: «Бувайте здорові!». Тобто бажають здоров’я і при цьому майже не замислюються, який глибокий зміст у цих словах. Здоров’я ‒ це справжнє багатство, наявність якого ми часто ігноруємо. 7 квітня весь світ відзначає Всесвітній день здоров’я, який було започатковано на честь створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), точніше, прийняття статусу цієї організації. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Здоров’я - головний життєвий скарб".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день