Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2024-02-13

 Продовжуємо  вас знайомити з новими надходженнями у відділ художньої літератури, які отримано  завдяки французькому інституту в Україні

 
 
821.133.1
Л 33
Леблан, Моріс. Арсен Люпен проти Герлока Шолмса : роман / М. Леблан ; пер. з фр. І. Андрущенко. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2022. – 184 с.
Нарешті Арсен Люпен, який до цього часу завиграшки розправлявся зі своїми переслідувачами, отримав гідного супротивника. Ним виявився успішний студент ліцею Ізідор Ботреле. Об’єднавшись із маститим детективом Ґанімаром та не менш славетним Герлоком Шолмсом, юнак береться вивести знаменитого грабіжника на чисту воду. Для цього йому треба розгадати хитромудру головоломку-криптограму, що потрапила в руки поліції і яка веде до загадкового мису-скелі під назвою «Пуста голка».
В ході розслідування юний інтелектуал Ботреле дізнається, що це місце впродовж багатьох століть використовували французькі королі як сховище для своїх скарбів.Зараз національне багатство республіки в руках Арсена Люпена. Шляхетний грабіжник хоче передати усі цінності для загального блага, а сам розпочати нове, спокійне життя зі своєю коханою Раймондою. Та чи вдасться йому таке?.. Адже минуле невідворотно тяжіє над ним і повертається бумерангом.
821.133.1(494)
Д 45
Діккер, Жоель. Загадка 622 номера : роман / Ж. Діккер ; пер. з фр. Л. Кононович. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2022. – 712 с.
Одного грудневого ранку на підлозі в номері 622 розкішного готелю в швейцарських Альпах знаходять труп. Поліції так і не вдається розкрити справу, а з плином часу чимало людей забуло про те, що сталося.
Через багато років письменник Жоель Діккер приїжджає в той самий готель, щоб оговтатися від розриву стосунків. Він навіть не уявляє, що закінчить розслідувати давній злочин, та ще й не сам: Скарлетт, прекрасна гостя й письменниця-початківка, що зупинилась у сусідньому номері, буде супроводжувати його в пошуку, а також намагатиметься збагнути, як написати хорошу книжку.
Що сталося тієї ночі? Відповідь на це питання знайдемо в цьому диявольському детективі, побудованому з точністю швейцарського годинника. Жоель Діккер нарешті приводить нас до рідної країни, щоб розповісти про розслідування, яке поєднує любовний трикутник, ігри з владою, зради і заздрість у не такій вже спокійній Швейцарії, де правда сильно відрізняється від усього, що ми собі уявляли.
821.133.1
М 62
Міньє, Бернар. Заледенілий : [трилер] / Б. Міньє ; пер. з фр. Є. Марічев. – Х. : Фоліо, 2019. – 624 с.
 
Трилер Бернара Міньє, яким захоплюється вся Франція, починається в кращих традиціях жанру – з неймовірної інтриги. Гнідого ірлінга - коня-улюбленця володаря мільярдної бізнес-імперії вбито з особливою жорстокістю. Йому не тільки відтяли голову, а й розіпнули на найвищій точці гірської гідроелектростанції. Помста?
Однак затим стається ще одне вбивство з не меншою винахідливістю – тепер людини. Підсвідомо щось підказує талановитому поліцейському Сервазу, що між цими справами є зв’язок. А згодом з'ясувалося, що і з численними самогубствами, які багато років тому коїлися в цьому мальовничому містечку серед Піренейських гір, і залишилися нерозкритими.
Щоближче до розв'язки, то напруга набере сили лавини… 
821.133.1
В 41
Віан, Борис. Серцедер : [роман] / Б. Віан ; пер. з фр. Д. Бібікова. –Івано-Франківськ : Вавилонська бібліотека, 2017. – 176 с.
 
«Серцедер» – один з головних творів яскравого представника післявоєнного французького авангарду. Ця строката сюрреалістична проза, сповнена сатири, іронії та специфічної філософії автора, що піднімає злободенні проблеми ХХ століття.
Роман розповідає історію психіатра Жакмора, який приїздить у глуху місцину серед фантасмагоричних пейзажів. 
Ще з народження Жакмор знав, що він порожній. Знав напевно, адже це було написано в його медичній картці. Саме тому своє життя він вирішив присвятити «наповненню» та став психіатром.
Одного разу Жакмор потрапляє до дивного селища в не менш дивному місці на березі моря. У ній люди ненавидять все навколо, на ярмарках торгують літніми людьми, а проповідник далекий від морального ідеалу. Але є в цьому селищі людина, яка не може примиритися з жахами навколо. Це Клементина, якій Жакмор допоміг народити трьох дітей. Вона всіма силами намагається вберегти своїх дітей від жорстокого навколишнього світу, але навіть цей невеликий оазис перетворюється в клітину для його жителів...Так їх сім'я стає в центрі психоаналітичного експерименту психіатра.
Це перший роман письменника, перекладений українською мовою.
821.133.1
Л 33
Леблан, Моріс. Пуста голка : [роман] / М. Леблан ; пер. з фр. І. Андрущенко. – Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2022. – 176 с.
Нарешті Арсен Люпен, який до цього часу завиграшки розправлявся зі своїми переслідувачами, отримав гідного супротивника. Ним виявився успішний студент ліцею Ізідор Ботреле. Об’єднавшись із маститим детективом Ґанімаром та не менш славетним Герлоком Шолмсом, юнак береться вивести знаменитого грабіжника на чисту воду.
Для цього йому треба розгадати хитромудру головоломку-криптограму, що потрапила в руки поліції і яка веде до загадкового мису-скелі під назвою «Пуста голка».
В ході розслідування юний інтелектуал Ботреле дізнається, що це місце впродовж багатьох століть використовували французькі королі як сховище для своїх скарбів.  Зараз національне багатство республіки в руках Арсена Люпена. Шляхетний грабіжник хоче передати усі цінності для загального блага, а сам розпочати нове, спокійне життя зі своєю коханою Раймондою. Та чи вдасться йому таке?.. Адже минуле невідворотно тяжіє над ним і повертається бумерангом.
 
821.133.1(494)
Д 45
Діккер, Жоель. Правда про справу Гаррі Квеберта : роман / Ж. Діккер ; пер. з фр. Л. Кононович. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2022. – 704 с.
Книга «Правда про справу Гаррі Квеберта», щойно вийшовши, одразу стала бестселером у Франції і принесла своєму автору, на той час 27-річному Жоелю Діккеру, Гран-прі Французької академії за кращий роман і Гонкурівську премію ліцеїстів. А потім цей роман підкорив і решту світу: його переклали понад 30 мовами.
Молодий письменник Маркус Гольдман дебютував зі своїм першим романом так гучно, що здається – світова слава біля його ніг. Щоправда, друга книжка ніяк не напишеться, а вдячні читачі от-от оберуть нового кумира. Маркус звертається по допомогу до свого наставника - одного з найвідоміших авторів сучасності Гаррі Квеберта. Та крім цінних порад, як подолати 
страх чистого аркуша та написати бестселер, отримує від нього ще й кримінальну справу. Квеберта звинувачують у вбивстві 33-річної давності. Щоб допомогти йому та написати про це нову книжку, Маркус береться розслідувати справу. виявляється, що правда про Гаррі Квеберта буває не одна. І кожного разу, коли здається, що всі пазли складено, винних знайдено, а мотив очевидний, варто лише перегорнути сторінку –  і з’являється новий факт, який переверне все дороги дриґом.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день