Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2014-03-23
30ц
Ч-93
Чурсіна, Людмила Андріївна. 
Стандартизація продукції та послуг [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Л. А. Чурсіна, О. П. Домбровська, Н. І. Резвих. - К. : Ліра-К ; Херсон : Олді-плюс, 2013. - 226 с. : іл.
 У посібнику викладені наукові, законодавчі, нормативні, технічні та організаційні основи зі стандартизації продукції та послуг відповідно до освітньо-професійної програми, рекомендованої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України для підготовки фахівців зі стандартизації та сертефікації продукції та послуг всіх навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредетації.
 Одним з основних завдань економічної політики будь-якої країни в сучасний період є всебічне підвищення технічного рівня та якості продукції. Якісна й конкурентоспроможна продукція, що реалізується на внутрішному та завнішньому ринках, повинна відповідати останнім досягненням науки, найвищим технічно-економічним, естетичним та іншим споживчим вимогам.
36.86
Д 69
Дорохович, Антонелла Миколаївна. 
Технологія карамелі [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А. М. Дорохович ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : ІНКОС, 2011. - 192 с. : іл, табл. 
 У навчальному посібнику розглянуто велику технологічну систему- виробництва карамелі. Визначено критерії ефективності цієї системи та параметри оптимізації кожної її підсистеми: приготування сиропу, уварювання карамельної маси, обробка карамельної маси, приготування начинки, формування карамелі, пакування та зберігання.
Також наведені технологічні основи фізико-хімічного процесу утворення аморфної структури карамелі та подано стислий опис принципів роботи сучасного технологічного обладнання виробництва карамелі.
36.87
Д 66
Домарецький, Віталій Афанасійович. 
Технологія солоду та пива [Текст] : підручник для студ. вищ. навч. закл., які навчаються за спец. "Технологія бродил. вир-в і виноробства" / В. А. Домарецький ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : ІНКОС, 2004. - 428 с. : іл.
 У підручнику дана коротка історична довідка про розвиток пивоварної промисловості і пивоварства в різних країнах світу, в Україні й у Росії. Приведено загальну характеристику пива: біохімічні, фізіологічні й органолептичні властивості, хімічний склад і основні сорти. Коротко дані умови проведення дегустації пива й оцінки показників якості певною кількістю балів. По хімічному складу й інших показниках розглянута основна сировина для виробництва солоду і пива. Технологія солоду, тобто, замочування зерна, пророщення зерна, сушіння і термічна обробка солоду, розглянуті в книзі, як у теоретичному, так і практичному аспекті. 
 Велика увага приділена технології пивного сусла, якість якого визначає надалі якість готового пива. 
36.95
П 50
Поліщук, Галина Євгеніївна. 
Технологія морозива [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Г. Є. Поліщук, І. С. Гудз ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : ІНКОС, 2008. - 224 с. : табл.
 Навчальний посібник охоплює питання розвитку галузі у світі та в Україні, зокрема, наводить вітчизняну класифікацю продукції, вимоги до якості сировини та її контролювання відповідно до вимог ДСТУ на основні групи морозива. У ньому обгрунтовано технологічні режими основних технологічних операцій, викладено особливості виготовлення окремих видів морозива.
38.76
П 85
Прядко, Микола Олексійович. 
Теплові мережі [Текст] : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл., що навчаються за спец. "Теплоенергетика" / М. О. Прядко, В. і. Павелко, С. М. Василенко ; за ред. М. О. Прядко ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Алерта, 2005. - 228 с. : іл
 В даному посібнику викладено основи теплофікації, описано системи централізованого теплопостачання, наведено методи розрахунку систем теплопостачання, теплових мереж і абонентських вводів.
 Матеріал посібника наближено до реальних умов виконання практичних розрахунків з теплопостачання промислових і комунально-побутових підприємств, отже, посібник може бути корисним також інженерно-технічним працівникам, що займаються проектуванням, монтажем і експлуатацією систем теплопостачання.
39.311
С 89
Сукач, Михайло Кузьмич. 
Синтез землерийної і дорожньої техніки [Текст] : підруч. для студ. вищ. навч. закл., які навчаються за спец. "Підйомно-транспортні, будівельні, дорожні, меліоративні машини і обладняння" / М. К. Сукач, Є. О. Горбатюк, О. А. Марченко ; за ред. М. К. Сукач ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К. : Ліра-К, 2013. - 376 с. : іл, табл
 В підручнику викладено особливості роботи і створення машин для земляних і дорожніх робіт. Дано відомості про вибір визначення основних параметрів екскаваторів, бульдозерів, скреперів, автогрейдерів, машин для ущільнення грунтів та ін. Розглянуто діючі навантаження, розрахунок конструкцій і стійкості машин в умовах експлуатації. Приділено увагу питанням охорони праці, ергономіки та ефективності застосування землерийно-дорожньої техніки. Наведено шляхи модернізації машин та рекомендації з їх проектування.
47.2
Ж 52
Желтов, Ю. А. 
Корма для профилактики и лечения заболеваний рыб [Текст] : монография / Ю. А. Желтов, Н. Н. Матвиенко ; Нац. акад. аграр. наук Украины, Ин-т рыб. хоз-ва. - К. : ИНКОС, 2013. - 284 с. : рис., табл. - (Рыбное хозяйство). - Библиогр.: с. 
 В книге предсталена информация по изготовлению комбикормов и кормосмесей для разных видов рыб с лекарственными веществами: их свойства, технологии и рецепты изготовления, дозы введения, особенности скармливания в различних условиях выращивания. Также дана краткая характеристика пищеварительных процессов у различных видов рыб, выращиваемых в прудовом рыбоводстве, описаны болезни рыб. Кратко дана информация о способах храниния кормовых продуктов в различных кормохранилищах рыбных хозяйств.

 


Новини

2025-12-05

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу обслуговування користувачів.

2025-12-05

Шановні користувачі, новинки Відділу художньої літератури чекають на вас.

2025-12-03

Щороку 3 грудня світ відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю — дату, покликану нагадати про гідність, права та можливості кожної людини. Це не просто календарна подія, а привід замислитися над тим, як багато бар’єрів щодня долають люди з інвалідністю: фізичних, інформаційних, соціальних та емоційних. З цієї нагоди пропонуємо вам віртуальну виставку "Доступність для всіх: літературна подорож у безбар'єрний світ".

2025-12-03
Як наші предки були маленькими: презентація книжки «Діло діточе». Запрошуємо зануритися у світ дитинства наших прапрабабусь і прапрадідусів разом із книгою «Діло діточе» — яскравим, теплим і дбайливо зібраним нонфікшном про те, як жили діти в різних регіонах України наприкінці ХІХ століття. Остап Українець та Катерина Дудка поєднують художню оповідь із ґрунтовним етнографічним матеріалом. Книжка наповнена атмосферними ілюстраціями трьох художниць, що дозволяють роздивитися артефакти, одяг, предмети побуту й відчути себе справжнім свідком дитинства минулих століть. 10.12 / 18:00 Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка (пр. Свободи, 16)  Остап Українець — автор  Оля Сєрякова — модераторка Вхід вільний. Реєстрація для нагадування За день до події ви отримаєте нагадування на пошту.  До зустрічі!
2025-12-01

Шановні користувачі, для вас "Закарпаття на сторінках преси"  за ІІІ квартал 2025 р.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день